Afwerkingen

MY-BRONZ maakt gebruik van een harde metaalcoating die voor 95% uit metaalpoeder bestaat. Door het metaalpoeder te mengen met een bindmiddel en een reactor ontstaat een koud vloeibaar metaal (composiet metaal). Dit metaal kan worden gespoten op o.a. MDF, eik, kunststof, gips, hout, metaal, fiberglas, glas, kalk, aardewerk, beton, terracotta, karton, enz…. Na het aanbrengen heeft de coating alle eigenschappen van gietmetaal, zowel van uiterlijk als wat betreft de glans en de warmtegeleiding.

De afwerkingslaag is in verschillende metaalsoorten verkrijgbaar:
messing, brons, brons oud, brons wit, koper, aluminium, ijzer, zink, tin, roestvrij staal, nikkel-zilver, goud en gunsmoke.

Na het aanbrengen ontstaat er een sterke en duurzame gemetalliseerde bovenlaag, waarbij het originele ontwerp en alle details van het gecoate object behouden blijven. De afwerkingslaag  is echt metaal en zodoende zeer duurzaam. Het breekt niet en bladdert niet af, blijft goed vast zitten en is geschikt voor zowel gebruik buiten als voor toepassingen binnen. Afhankelijk van de verwerkingsmethode kan het oppervlak mat, glanzend, met structuur, roestig of gepatineerd gemaakt worden. De vervaardigde metalen oppervlakken beschikken zowel optisch als fysisch over alle eigenschappen van het oorspronkelijke metaal. Dit biedt hele nieuwe mogelijkheden op het gebied van productdesign en voor eindproducten.

CONTACTEER?

Laat een vraag of opmerking na, en wij contacteren u zo snel mogelijk.

Naam + Voornaam: (Verplicht)

E-mailadres: (Verplicht)

Onderwerp:

Vraag of opmerking?